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Dienstag, 15. Dezember 2015

A delicious dutch apple pie (English/German)


In the recent weeks, baking is a lot of fun for me. It brings me into christmas spirit. In the last years I didn´t enjoy that time so much as I do now. I was always working and didn´t rest so much. But now, since a have no job I am more easygoing than ever before. I think I´m growing up, get an adult. But enough about that subject....enjoy baking!


320 g flour
200 g butter or margarine
130 g sugar
1.5 g salt
2 egg yolks
2 liquid egg white
Approximately 8 apples
cinnamon
14 g cornstarch
1 parcel vanilla powder

Make a dough from the flour, butter, sugar, salt and egg yolks. Grease a baking dish and put the dough into the mold. Leave some dough for the border and for the stripes on the cake. Pull up the edge at 3-5 cm high. Peel all the apples, remove the core and cut them into slices. Pass them on the cake. The apple pieces can be quietly thick stacked as these shrink a little during baking. Mix the cornstarch with the vanilla powder and cinnamon and spread this between  and on the disks. Make stripes with the rest of the dough, so it looks checked. Finally, take a part of the egg white and spread the cake. Bake the cake at about 170 degrees Celsius about 45 minutes. The baking time varies according to the desired tanning of the cake. Bon Appetite!


320 g Mehl
200 g Butter oder Margarine
130 g Zucker
1,5 g Salz
2 Eigelb
2 flüssiges Eiweiß
Ca. 8 Äpfel
Zimt
14 g Speisestärke
1 Päckchen Vanillepulver

Einen Teig aus dem Mehl, Butter, Zucker, Salz und Eigelb machen. Eine Backform einfetten und den Teig in die Form legen. Lasst etwas Teig für den Rand und für die Streifen auf dem Kuchen über. Dabei den Rand circa 3-5 cm hochziehen. Alle Äpfel schälen, den Kern entfernen und in Scheiben schneiden. Diese auf dem Tortenboden verteilen. Die Apfelstücke können ruhig dick übereinander gestapelt werden, da diese beim Backen etwas schrumpfen. Die Speisestärke mit dem Vanillepulver und dem Zimt vermischen und zwischen und auf den Scheiben verteilen. Der Rest des Teiges nutzen um Streifen auf den Kuchen zu legen, sodass es ein Karomuster ergibt. Zum Schluss mit einem Teil des Eiweißes den Kuchen bestreichen. Bei ca. 170 Grad Celsius ungefähr 45 Minuten backen. Die Backzeit variiert nach der gewünschten Bräune des Kuchens. Guten Appetit!

xx Holy

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